De avond wordt geopend door burgemeester Bruls en er zullen verschillende objecten (waaronder een gesigneerd NEC thuisshirt en uiteraard een vaatje haring) geveild worden. Dit evenement vindt plaats op 11 mei vanaf 20:00 in Stadscafé TouT en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel van Students for Students.

Students for Students is een organisatie die in 2009 opgericht is door Nijmeegse studenten die zich inzet ter verbetering van beroepsonderwijs in West-Afrika. Ieder jaar wordt door een nieuw team van zes studenten een project uitgezocht waar zij zich een jaar lang voor inzetten. In de zomer brengen zij per terreinwagen de opbrengst naar het goede doel. Dit jaar is dat een dovenschool van de Nederlandse stichting Silent Work.. De school, genaamd Maison des Sourds, is gelegen in de hoofdstad van Mauritanië. “Beroepsonderwijs is van groot belang in deze regio”, vertelt voorzitter Judith Berns. “In Nederland wordt het van je verwacht dat je gaat studeren, terwijl dat in Mauritanië vaak geen optie is. Een organisatie als Silent Work biedt deze jongeren ontzettend veel steun, maar daar hebben ze wel geld voor nodig”.

Geen trek in haring? Students for Students organiseert ook een benefietdiner op 29 mei aanstaande bij het Vlaams Arsenaal. Kijk voor meer info over de haringparty, het diner of het goede doel op de website www.students-for-students.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.