Inspirerende levensverhalen verzameld in Krachtenbundel

Op woensdag 13 mei nemen wethouders Bert Frings (gemeente Nijmegen), Henk Kok (gemeente Arnhem) en Ellen de Swart (gemeente Heumen) een Krachtenbundel in ontvangst, met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ‘‘Stadsregio Arnhem Nijmegen’’ van de Krachtenbundel zijn unieke levensverhalen gebundeld, verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Twaalf bijzondere levensverhalen
De twaalf levensverhalen in de Krachtenbundel zijn ervaringen van kwetsbare mensen die iets te vertellen hebben over hoe zij kracht uit het leven halen. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Sef (44) lezen. Hij overwon de strijd tegen drugs én kanker. Nu motiveert hij anderen en heeft hij weer zin in de toekomst. Of het verhaal van Stephan (26) die door de ziekte van Duchenne rolstoelgebonden is. Zijn motto: ‘‘Kijk naar de dingen die je wel kan en niet naar de dingen die je niet kan!’’

Wethouders nemen bundel in ontvangst
Woensdag 13 mei nemen de wethouders Bert Frings, Henk Kok en Ellen Swart de Krachtenbundel in ontvangst bij RIBW Nijmegen en Rivierenland in Nijmegen. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke uitreiking krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd, vorm gegeven en gedrukt door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen.

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.500 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten Nijmegen, Arnhem en Heumen verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel.