Van 2 tot en met 10 mei 2015 is het weer Romeinenweek en zijn er door het hele land activiteiten georganiseerd die volledig in het teken staan van het Romeins verleden. Ook in Nijmegen zijn er activiteiten omtrent de Romeinse geschiedenis. Nijmegen Actief heeft hiervoor een GPS Romeinen Tocht ontwikkeld in samenwerking met Museum Het Valkhof. Hierbij verken je met behulp van GPS de Romeinse geschiedenis in Nijmegen.

GPS Romeinen Tocht in samenwerking met Museum Het Valkhof
In samenwerking met Museum Het Valkhof zijn er punten uitgezet die te vinden zijn met behulp van de GPS. Deze GPS brengt je langs locaties met een verhaal uit het Romeinse verleden. Er is een route van 5 en 10 kilometer met verschillende punten waar je normaal gesproken voorbij zou lopen. Na de wandeling is er de mogelijkheid om Museum Het Valkhof te bezoeken om alles te weten te komen over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederlands was. De kosten voor de GPS Romeinen Tocht bedragen € 25,50 per GPS.

Nijmegen Actief
De GPS Romeinen Tocht wordt aangeboden door Nijmegen Actief, onderdeel van Sportieve Evenementen Peter Oversteegen uit Rheden. Nijmegen Actief biedt tochten en activiteiten aan in stad en natuur voor particulieren, bedrijven, verenigingen, families en scholen. Nijmegen Actief is gevestigd aan de Waalkade 113, naast Hotel Courage en het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Van dinsdag tot en met zondag is Nijmegen Actief geopend tussen 10:00 en 17:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.