Het Soeterbeeck Programma en het Centrum voor Ethiek van de Radboud Universiteit gaan per 1 september 2015 samen verder als Radboud Reflects.

Breder en completer
Radboud Reflects combineert de breed toegankelijke, uitdagende publieksprogramma’s en de filosofische en levensbeschouwelijke blik van het Soeterbeeck Programma met het ethische perspectief van het Centrum voor Ethiek, dat voor wetenschappers en anderen programma’s organiseert over ethische aspecten van de wetenschap. Onze programma’s bieden een vernieuwende en verdiepende kijk op kwesties die ertoe doen: in de wetenschap, de samenleving en de actualiteit van vandaag. Samen zijn we sterker, maar ook breder en completer.

Verbonden met Radboud Universiteit
Met de nieuwe naam benadrukken we onze verbondenheid met de Radboud Universiteit, haar wetenschappers en studenten, en met het onderzoek dat er plaatsvindt.

We bieden een podium voor wetenschappers van de Radboud Universiteit en denkers van daarbuiten om te reflecteren op maatschappelijke en wetenschappelijke vragen, en daarover in gesprek te gaan met de deelnemers. Dat doen ze vanuit hun eigen expertise, maar altijd met een filosofische, ethische, religiewetenschappelijke of theologische invalshoek.

Medewerkers van de Radboud Universiteit hebben vanaf 1 september 2015, net als studenten van de Radboud Universiteit, gratis toegang. Radboud Reflects is onderdeel van de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit.

Toegankelijke kennis
Om de kennis van de Radboud Universiteit en Radboud Reflects voor een breed publiek toegankelijk te maken, laten wij ons niet alleen op de campus zien, maar ook in de stad, in de landelijke media en online. Op onze site bieden we een uitgebreide terugblik met verslagen, podcasts en video’s van al onze activiteiten. Zo blijft de inhoud van de activiteiten van Radboud Reflects toegankelijk voor iedereen.

Radboud Reflects Kicks Off van 1 tot 11 september 2015
Van 1 tot 11 september zijn de Kick-Off-Weken van Radboud Reflects. Dit betekent twee weken lang gratis toegang tot lezingen, film & debat, een rollenspel over democratie en zes actualiteitencolleges. We hebben het over kwesties die ertoe doen: de weigering van de Dalai Lama te reïncarneren, censuur in Iran, psycholoog Damiaan Denys over de vraag wie bepaalt wat normaal is, filosoof Stine Jensen over de gestresste westerling, TTIP, de robot als soortgenoot en meer.

Scherp je mening in gesprek met toonaangevende wetenschappers en laat je inspireren.

Programma Kick-Off-Weken

Najaar 2015
Na de kick-off-weken staan er natuurlijk veel meer activiteiten in de planning voor het najaar. Zoals de Alternatieve Troonrede door de Vlaamse politicoloog Jonathan Holslag, en de Edward Schillebeeckx Lezing door de spraakmakende Britse literatuurcriticus Terry Eagleton over The Death of God and the War on Terror.

Tot 1 september: volle Soeterbeeck Programma-agenda
Tot 1 september 2015 gaan we natuurlijk gewoon door met onze activiteiten onder de naam Soeterbeeck Programma. Met bijvoorbeeld de Nacht van de herinnering met een lezing van Douwe Draaisma, en een zomerfilm-en-debatreeks over het goede, het ware en het schone. Ook zijn we te vinden op de Valkhof Affaire tijdens de Vierdaagse en bij het muziekfestival Down the Rabbit Hole.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.