Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten Burgemeester Bruls opent de deuren van het Marikenhuis

Op zaterdag 30 mei om 13.30 uur verricht burgemeester Hubert Bruls de officiële opening van het Marikenhuis, gelegen aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Het Marikenhuis is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. De officiële opening is onderdeel van een open dag, die duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

De hele middag zijn er activiteiten gepland die een beeld geven van het aanbod van het Marikenhuis. Er zijn informatiestands van (o.a.) Stichting Olijf, Prostaatkankerstichting en Still looking good. Drie ervaringsdeskundigen Leo Preusting, Anke van Haften en Paul Goderis ) vertellen over hun ziekteproces. Eer wordt een boom geplant en ballonnen opgelaten, waarbij bezoekers een boodschap kunnen meesturen. Daarnaast is er een optreden van Mariken van Nimweghen en ook vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties (Radboudumc en CWZ, huisartsenorganisatie, gemeente, etc.) leveren op ludieke wijze een bijdrage aan deze open dag.

Iedereen is welkom bij deze feestelijke opening van het Marikenhusi. Het gebouw in de Goffertbuurt heeft een grondige opknapbeurt ondergaan, zodat de bezoekers straks in een mooie en gezonde omgeving worden ontvangen. Voor meer  nieuws rondom het Marikenhuis en de geplande activiteiten gaat u naar de website (www.marikenhuis.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.