Op vrijdag 1 mei ontving een Nijmegenaar uit het Waterkwartier een papiercontainer van wethouder Renske Helmer-Englebert. Hiermee werd het startsein gegeven voor het uitzetten van de papiercontainers in de gemeente Nijmegen. De komende weken worden ook in andere wijken in Nijmegen papiercontainers uitgezet.

Nijmegenaar Simone Nicolasen was verheugd dat zij haar papiercontainer mocht ontvangen van wethouder Renske Helmer-Englebert en is hier erg blij mee. “Ik vind het goed dat inwoners van de gemeente Nijmegen een papiercontainer krijgen. Hierdoor heb ik minder rommel in mijn schuur en zamel ik meer oud papier in. Verengingen kunnen zo hun clubkas verhogen, omdat er meer oud papier wordt ingezameld. “ aldus Simone Nicolasen.

Ook wethouder Renske Helmer-Englebert is te spreken over de papiercontainer. “De papiercontainer levert eigenlijk drie keer winst op. Het scheiden van meer papier is goed voor het milieu, de verenigingen en de inwoners zelf. Immers, het scheelt restafvalzakken waarvoor inwoners betalen.” aldus wethouder Renske Helmer-Englebert van de gemeente Nijmegen.

Waarom oud papiercontainers?
Met het invoeren van de papiercontainer willen de gemeente Nijmegen en Dar het scheiden van afval stimuleren en de hoeveelheid restafval terugdringen. Uit onderzoek weten we dat er jaarlijks nog circa 170.000 kilo papier in het Nijmeegse restafval zit. Dit papier verdwijnt in het restafval en kan niet meer als grondstof voor nieuw papier gebruikt worden. Daarnaast blijkt uit ervaringen dat met het invoeren van papiercontainers het scheidingsresultaat sterk verbetert.

Wijk voor wijk uitzetten van papiercontainers
Nijmegen is groot en daarom ontvangen niet alle wijken tegelijkertijd een papiercointainer. Dat gebeurt gefaseerd net als het versturen van de informatiebrieven. De eerste wijken van Nijmegen hebben inmiddels een papiercontainer ontvangen. De andere wijken ontvangen de komende weken een papiercontainer.

Meer informatie of vragen?
Meer informatie op www.dar.nl/papiernijmegen. Voor de aanbiedregels van alle afvalsoorten kijken inwoners op de papieren of digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer. Ook kunnen zij de Dar app downloaden en een melding ontvangen wanneer ze welk afval buiten kunnen zetten. Voor vragen nemen inwoners contact op met het klantencontactcentum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via info@dar.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.