Tijdens de zonne-energiecampagneweek vindt op 5 juni in Nijmegen het Nationaal Solar Evenement plaats. Het evenement staat in het teken van de toepassing van zonne-energie in de Nederlandse gebouwde omgeving.

Door experts vanuit de sector en vanuit de gemeente Nijmegen wordt ingegaan op het esthetisch aantrekkelijk integreren van zonne-energiesystemen in gebouwen en infrastructuur door toepassing van nieuwe Nederlandse innovaties, maar ook de mogelijkheden van gemeenten om beleidsmatig de implementatie van nieuwe zonne-energieprojecten binnen hun regio versneld te ontwikkelen.

Onderdeel van het programma is de bekendmaking van de winnaar van de ‘Solar City 2015’ verkiezing. Welke gemeente mag zich in 2015 de zonne-energiegemeente noemen, wat geeft hen die leidende positie in Nederland en wat kunnen andere gemeenten van de winnaar leren?

Het evenement richt zich specifiek op beleidsmakers vanuit gemeenten en nationale overheid, projectontwikkelaars uit de bouwsector en bedrijven uit de zonne-energiesector. Bezoekers worden op een halve dag op beknopte wijze bijgepraat. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkborrel om elkaar beter te leren kennen en eventueel afspraken te maken om samen aan de slag te gaan met nieuwe zonne-energieprojecten. U vindt het programma hier: http://www.solardays.nl/programma

Het Nationaal Solar evenement vindt plaats op 5 juni om 13.30 uur in het Technovium gebouw in Nijmegen. Deelname is gratis. U dient zich wel te registreren via de website www.solardays.nl
Het aantal plaatsen is beperkt, dus registreer u snel.

Het Nationaal Solar Evenement wordt georganiseerd door de Stichting Solar Days in samenwerking met haar partners Holland Solar, Klimaatverbond, ODE, RVO en de Gemeente Nijmegen, de zonne-energiegemeente (Solar City) van 2014.

Solar Days 2015 1 en 7 juni
Solar Days is de jaarlijkse promotiecampagne voor zonne-energie. Zonne-energie is een doeltreffende manier om energie op te wekken en bij te dragen aan het aandeel duurzame energie in Nederland. Mensen die zelf door middel van zonne-energie stroom of warmte opwekken doen dit omdat ze het belangrijk vinden te investeren in duurzame energie. Voor particulieren en bedrijven is zonne-energie in veel gevallen ook financieel (zeer) aantrekkelijk.

Tijdens de Solar Days dit jaar de volgende acties:

Hoeveel levert uw PV systeem werkelijk op ? Wij helpen u te controleren of uw systeem wel optimaal werkt met de actie Tel de Zon. (zie www.teldezon.nl )
Hoe stimuleert uw gemeente de toepassing van zonne-energie ? Een deskundige jury kiest de beste Zonne-energiegemeente (SolarCity) van 2015. (http://www.solardays.nl/solarcity-2015.html )
Wat zijn de mogelijkheden om zonne-energie esthetisch aantrekkelijk toe te passen op een gebouw ? Ontdek samen met architecten de beste innovaties en de mooiste zonne-energiegebouwen van Nederland.
Tel de zon
Ook dit jaar is de grote Tel de Zon actie. Met deze actie wordt eigenaren van zonnestroominstallaties gevraagd om één week bij te houden wat de opbrengst van hun systeem is, en om hun ervaring met de aankoop en het gebruik van het PV systeem te delen. Deelnemers krijgen na de telweek te horen hoe hun installatie functioneert. Inschrijven kan eenvoudig via www.teldezon.nl . Het project heeft de P-NUTS award voor het mooiste onderzoeksproject gewonnen.

Gratis taxatie voor deelnemers Tel de Zon
Wanneer u zich aanmeldt voor de Tel de Zon actie krijgt u tijdens de Solar Days tussen 1-7 juni de mogelijkheid om gratis de zontaxatie te laten uitvoeren.