Mee kunnen doen aan activiteiten van de stad moet voor iedereen mogelijk zijn, vindt de gemeente Nijmegen. Daarom betaalt de gemeente voor Nijmegenaren met een laag inkomen dit jaar een bijdrage van maximaal € 150 mee aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en cursussen bij zeven aanbieders in de stad. Circa 12.500 Nijmegenaren met een laag inkomen krijgen hierover deze week een brief.

“Nijmegen is van iedereen, een laag inkomen mag geen belemmering zijn om deel te nemen aan activiteiten in de stad,” zegt wethouder Werk en Inkomen Turgay Tankir. “Daarom betaalt de gemeente een substantiële bijdrage aan activiteiten. Samen met aanbieders hebben wij een laagdrempelig aanbod gerealiseerd dat voor elk wat wils biedt, ook als mensen in hun eigen wijk aan een activiteit willen deelnemen.”

Wie komt in aanmerking?
De regeling ‘Meedoen in Nijmegen’ is bedoeld voor Nijmegenaren van 18 jaar of ouder met een laag inkomen. De regeling is niet alleen voor Nijmegenaren met een bijstandsuitkering maar ook voor mensen met een ander soort inkomen, net boven het bijstandsniveau. Voor de exacte inkomensgrens per huishoudtype, zie de tabellen.

Het netto maandinkomen zonder vakantietoeslag is niet hoger dan:
Leefsituatie
Alleenstaande       € 1.045

Alleenstaande ouder     € 1.345

Gehuwden     € 1.495
Voor mensen boven de pensioengerechtigde leeftijd gelden de volgende inkomensgrenzen:
Leefsituatie
Alleenstaande    € 1.150

Alleenstaande ouder    € 1.445

Gehuwden    € 1.580
Hoe werkt het?
Deelnemers kunnen kiezen uit activiteiten van Sportfondsenbad Nijmegen, GTV De Hazenkamp, Flex Dansstudio, De Lindenberg Huis voor de Kunsten, de Volksuniversiteit Nijmegen, de Hobbycentra Nijmegen en De Opstap. De gemeente betaalt per persoon een bijdrage van maximaal € 150 aan één aanbieder.

Wie een brief of aanvraagformulier heeft gekregen, volgt de aanwijzingen in de brief. Wie de brief niet (meer) heeft maar wel denkt recht te hebben op de regeling, kan voor 1 oktober 2015 de regeling aanvragen op de website: www.nijmegen.nl/digitaalloket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.