Zaterdagmiddag kwamen meerdere meldingen binnen bij de politie over een auto die gevaarlijk over de Nijmeegsebaan richting Groesbeek reed. Politieagenten gingen meteen die kant op en keken uit naar de betreffende auto. In de buurt van de Dries in Groesbeek zagen de agenten de auto staan, met brandende verlichting, draaiende motor en achter het stuur slapend of buiten kennis een man. Diverse voertuigen erachter konden er niet langs.

De agenten haalden de man, een 30-jarige Groesbeker, uit de auto en roken direct een alcohollucht. Hij werd aangehouden op verdenking van rijden van onder invloed van alcohol en/of drugs. De 30-jarige gedroeg zich erg recalcitrant en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarop is hij geboeid in een politieauto geplaatst. Onderweg naar het bureau leek de man bewusteloos te raken en is direct naar de eerste hulp van een ziekenhuis gebracht. Daar werd hij vervolgens in een observatieruimte gelegd. Er is een bloedproef bij hem afgenomen, die is inmiddels ingestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en er wordt een melding gedaan aan het CBR in verband met onderzoek naar de rijgeschiktheid. De politie doet nog verder onderzoek. Zo zullen de getuigen die zich gemeld hebben met betrekking tot het rijgedrag van de Groesbeker nog nader worden gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.