Donderdag 28 mei 2015 | 19.15 – 22.00 uur | Grotiusgebouw, Radboud Universiteit Nijmegen

Slavoj Žižek is een van de meest uitdagende en omstreden filosofen van onze tijd. ‘Het Denkbeest van Ljubljana’ geeft op 28 mei een lezing over zijn nieuwste boek Event, filosofie van de gebeurtenis in de Westerkerk in Amsterdam op uitnodiging van Uitgeverij Boom en Brainwash.

Žižek betoogt dat we de menselijke vrijheid en gelijkheid, waar zo lang voor gevochten is, aan het verliezen zijn. We zijn verdorven en onze waarden zijn geruïneerd. Žižek keert terug naar de fundamenten van zijn filosofie. Hij onderzoekt de gebeurtenis, het Event, in de ware zin van het woord.

Deze lezing was binnen enkele minuten uitverkocht. Het Soeterbeeck Programma maakt een verbinding met Amsterdam zodat de lezing live te volgen is.

Voorafgaand aan de livestream is er een inleiding in Slavoj Žižek door filosoof Frank VandeVeire. Eind mei verschijnt van zijn hand Tussen blinde fascinatie en vrijheid. Het mensbeeld van Slavoj Žižek. Hierin betoogt Vande Veire dat Žižek meer is dan een ‘academische rockster’.

Na afloop van de lezing gaan Frank Vande Veire en filosoof Pieter Lemmens in gesprek met gespreksleider Lisa Doeland en het publiek.

Inschrijven via www.ru.nl/sp/zizek

Deelname € 5,- | € 4,-

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma i.s.m. Brainwash en Uitgeverij Boom