Woensdag 20 mei 2015, 15.00 – 17.00 uur | De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen

Levende legende, antropologe en biologe Jane Goodall (1934) staat in de top tien van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Morgen, woensdag 20 mei, geeft zij voor meer van 1.200 deelnemers de lezing Sowing the Seeds of Hope. Rector Theo Engelen van de Radboud Universiteit opent de middag. Na de lezing gaat Jane Goodall in gesprek met het publiek onder leiding van Lisa Doeland, programmamaker bij het Soeterbeeck Programma.

Na de lezing staan er drie parallelle programmaonderdelen op stapel van ca. 17.15 – 18.00 uur :
• Een signeersessie door Jane Goodall. Ze staat er om bekend iedereen te woord te staan.
• Een film over het leven en werk van Jane Goodall.
• Een korte lezing van Edwin van Leeuwen van het Max Planck Instituut over ons veranderende beeld van chimpansees en Jane Goodalls rol daarin. Aansluitend is er een discussie o.l.v. Joos van Vugt. Goodall onderzocht jarenlang het leven van chimpansees in Tanzania en deed daarbij baanbrekende ontdekkingen. Ze was de eerste die zag dat chimpansees ook vlees eten en gebruik maken van gereedschap. Meer dan wie dan ook heeft ze ons beeld van de chimpansee veranderd.

In 1977 richtte ze het internationale Jane Goodall Instituut op, dat in samenwerking met de Afrikaanse bevolking werkt aan duurzame oplossingen voor de bedreigingen van de chimpansee. Tegenwoordig is Jane Goodall VN-vredesambassadeur en reist ze 300 dagen per jaar de wereld over om te strijden voor de toekomst van onze bedreigde planeet.

Deelname € 10,- | Medewerkers en Vrienden van de Radboud Universiteit € 9,- | Studenten en scholieren € 5,- (NB. € 5,- van de deelnameprijs komt ten goede aan Jane Goodall Instituut Nederland.)

Meer informatie en inschrijven: www.ru.nl/sp/janegoodall

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit en het Jane Goodall Instituut Nederland.