Op zaterdag 20 juni kunnen jonge sportvissers les krijgen van ware hengelsport professionals. De jeugddag van de Hengelsport  Federatie Midden Nederland wordt dit jaar georganiseerd aan de visvijvers gelegen langs de Winkelsteegseweg in Nijmegen.

De jeugddag wordt ieder jaar georganiseerd in samenwerking met drie hengelsportverenigingen. Dit jaar zijn HSV Neerbosch-Oost  (Nijmegen), HSV de Sportvisser (Nijmegen) en HSV de Put (Opijnen) van de partij. Zij stellen hun beste vissers beschikbaar om  ervoor te zorgen dat iedereen goed begeleid wordt.

Tijdens de jeugddag worden er clinics gegeven door de VNV (Vereniging Nederlandse Vliegvissers), SNB (Snoekstudiegroep Nederland-België) en de KSN (Karper Sportvisserij Nederland. Zij leren de aanwezige kinderen alle beginselen over het vissen met de vliegenhengel, vissen op snoek en karpervissen. Daarbij zijn diverse specialisten uit de diverse hengelsportdisciplines  aanwezig om alle vragen van de kinderen te beantwoorden.

Jonge vissers tussen de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar kunnen zich opgeven voor de jeugddag. Deelname is gratis en je  hoeft niet in het bezit te zijn van een VISpas. Opgeven kan door een mail te sturen naar de federatie onder vermelding van je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer van je ouders. De dag start om 9.00 uur en is uiterlijk om 16.00 uur afgelopen.  Alle deelnemers krijgen vooraf een uitgebreid programma toegestuurd. Voor eten en drinken wordt op de dag zelf gezorgd.

Hou de website www.hfmiddennederland.nl in de gaten voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.