Donderdag 21 mei zal schrijfster Miriam Guensberg worden geïnterviewd door Elianne Keulemans over haar net verschenen roman Ooit. Met vertoning van filmfragmenten uit The pianist en In het spoor van de Poolse bevrijder.
Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, gratis entree.
Wilt u het laten weten als u komt? E: info@dekkervdvegt.nl, tel: 024 3020130

Naar aanleiding van haar zojuist verschenen roman Ooit en het vorig jaar verschenen Poolse tranen zal Miriam Guensberg onder leiding van Elianne Keulemans – directeur van het Soeterbeeck Programma – een gesprek aangaan met het publiek.
Aan de hand van voorgelezen tekst- en filmfragmenten zal er onder andere over de volgende onderwerpen gesproken worden: Zeventig jaar bevrijding en de wereld staat nog altijd in brand, Wat is de impact daarvan op een individu? En hoe kan een roman bijdragen aan bewustwording?

Ooit
Na de dood van zijn grootmoeder vindt Ben Salomon in haar kluis een envelop die het dramatische levensverhaal bevat van de hem onbekende Ewa Kosinsky. Zij heeft in 1944/’45 gevangengezeten in het vrouwenstrafkamp Oberlangen. Hoe pijnlijk de ervaringen van deze jong gestorven Poolse vrouw ook waren, ze is altijd blijven hopen op een betere wereld. Haar onthullingen raken Ben diep. Het contrast met zijn veilige leven als hedendaagse, westerse journalist had niet groter kunnen zijn. Gaandeweg besluit hij dan ook het roer drastisch om te gooien…
Ooit is onthullend, overrompelend en hartverscheurend.

Miriam Guensberg is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. De roman Poolse tranen is een eerbetoon aan haar vader.

Elianne Keulemans is hoofd van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit, dat openbare, eigentijdse verdiepende lezingen en debatten over filosofie, religie, maatschappij en cultuur organiseert.

Dekker v.d. Vegt boekverkopers
Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen, 024 3020130
www.libris.nl/dekker-vd-vegt of www.dekkervdvegt.nl