Op zaterdag 9 mei is Herman van Veen te gast bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Van zijn hand is onlangs het boek Herinnerde dagen verschenen.
Herman van Veen wordt geïnterviewd door Jaap Robben (schrijver en theatermaker) en zal daarna signeren.
Van 13.30 tot 14.30 uur, gratis entree.
Wilt u het ons laten weten als u komt? E: info@dekkervdvegt.nl, tel: 024 3020130

Herman van Veen
Ondanks zijn enorme staat van dienst in de vaderlandse en internationale theater- en muziekwereld heeft Herman van Veen op de vooravond van zijn zeventigste verjaardag nog niets aan gretigheid verloren. Hij werd geboren in het laatste oorlogsjaar, in een arbeidersgezin te Utrecht. Op het conservatorium ontdekte hij muziek, theater en dans. Het veranderde zijn leven en dat van vele anderen.
Al meer dan 45 jaar zingt, speelt en schrijft Herman over wat hem fascineert. Wat wij ervan zien en horen zijn registraties in de vorm van voorstellingen, concerten, lezingen en schilderijen. Een indrukwekkend oeuvre laat zien dat hij in een niet aflatende stroom zijn belevenissen, waarnemingen en ervaringen optekent.

In Herinnerde dagen kijkt Van Veen terug op zijn bewogen leven, openhartig, liefdevol en vol poëzie. Zijn levensverhaal bruist aan alle kanten en is nooit voorspelbaar. Met alles wat hij doet volgt een nieuw verhaal. De herinneringen zijn voor later.
Herman van Veen maakte in 1965 zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn. Sindsdien reist hij de hele wereld rond met zijn voorstellingen. Voor zowel zijn artistieke werk als voor zijn inzet voor projecten ten behoeve van vrede, vrijheid en verbondenheid is hij talloze malen onderscheiden.

Jaap Robben schrijft sinds 2000 gedichten en korte verhalen voor zowel kinderen als volwassenen en publiceerde vier bundels, o.a. Zullen we een bos beginnen? (Shortlist Gouden Uil voor jeugdliteratuur 2009) en Als iemand ooit mijn botjes vindt (Vlag en Wimpel 2013). Van september 2008 tot oktober 2010 was Jaap de Stadsdichter van Nijmegen. In april 2014 verscheen zijn debuutroman voor volwassenen Birk dat zeer lovend werd ontvangen, de Nederlandse Boekhandels Prijs 2014 won en de Dioraphte Literatour Publieksprijs 2015 kreeg.

Titel: Herinnerde dagen
Auteur: Herman van Veen
Prijs: € 19.90, Uitgeverij Thomas Rap