Vierdaagsefeesten is van alle generaties en zeg nou zelf; om over twintig jaar nog steeds een feestje te kunnen bouwen, hebben we maar één ding nodig… of eigenlijk, een heleboel: bezoekers! Om ook de jongste generatie meer hun eigen plek te geven tijdens Vierdaagsefeesten organiseren we van zaterdag 18 juli t/m dinsdag 21 juli de Kidsloop. Speciaal om de jongste sportievelingen zo vroeg mogelijk die Vierdaagsekriebels te laten voelen.

Startschot door Ernst & Bobby
Vorig jaar werden de enthousiaste kids al klaargestoomd tijdens ‘Kidsloop, de Warming up’ en dit jaar gaan we samen voor het echie! Het startschot voor de Kidsloop op 18 juli wordt gegeven door de enige echte Ernst en Bobbie! Jazeker, het bekende duo van tv; hoe cool?! Na afloop van de wandeling vermaken zij de kinderen met hun wereldberoemde Soepkippenshow.

Wandelen met Jort Sport
Vier dagen wandelen alle deelnemende kinderen een korte afstand van 2 á 3 kilometer door het centrum van Nijmegen. Elke dag start met een warming up op het Mariënburgplein waarna de kids met Jort Sport en zijn team de wandeling inzetten. Gewapend met zijn fluitje en stopwatch motiveert Jort Sport alle kinderen om in beweging te komen en mee te wandelen. Hij heeft zijn eigen sportteam dat ervoor zorgt dat alle kids (en ouders) zich in een compacte stoet door de stad verplaatsen; dat wordt ongetwijfeld een plezierige gewaarwording voor de aanmoedigende ouders.

Locaties
Iedere dag loopt de route via een andere écht Nijmeegse locatie in hartje centrum; het Kronenburgerpark, Museum het Valkhof, de Waalkade en op dinsdag natuurlijk even zwaaien naar de ‘echte’ wandelaars op de eerste wandeldag van de Vierdaagse. Op deze locaties krijgen de kids informatie over de plek en is er tevens een entertainmentprogramma. De routes en locaties worden uitgebreid vermeld op vierdaagsefeesten.nl/kidsloop.

 

Inschrijven

Nog even een aantal praktische zaken op een rijtje. Noteer in je agenda: Kidsloop, zaterdag 18 t/m dinsdag 21 juli. Aanvang: 11.45 uur op het Kidsplein. Terugkomst: uiterlijk 13.30 uur op het Kidsplein. Kosten: vrij toegankelijk na inschrijving, op vertoon van badge en polsbandje. En pleisters voor de pechvogels zijn aanwezig. Onderweg trakteert de organisatie je op een lekker glaasje drinken en een gezonde snack.

Ben jij er klaar voor? Inschrijven voor de Kidsloop kan per dag of voor meerdere dagen tegelijk. Na aanmelding ontvang je thuis een bevestigingsbrief met daarbij een naambadge en het Kidsloop polsbandje: de sleutels tot toegang voor de Kidsloop. Wandel jij minimaal drie dagen met ons mee of behaal je zelfs alle vier de Kidsloop stickers? Dan ontvang je op dinsdag 21 juli bij de finish op het Mariënburgplein de enige echte Kidsloop medaille! Ga voor meer informatie over het programma en om je aan te melden naar vierdaagsefeesten.nl/kidsloop.