Stravinsky College
Stavinsky
Jules van Hessen dirigent
Stravinsky Vuurvogelsuite (1945)

Stap in de wereld van Stravinsky! Dirigent Jules van Hessen is uw bezielde én bezielende reisleider. De maestro en Het Gelders Orkest nemen u mee voor een inspirerende tour. Voor de pauze vergroot u spelenderwijs uw kennis aan de hand van live gespeelde muziekfragmenten, anekdotes en boeiende wetenswaardigheden. Na de pauze eindigt uw reis met de complete uitvoering van Stravinsky’s Vuurvogelsuite. Jules van Hessen is chef-dirigent bij het Philips Symfonie Orkest en het Nederlands Theaterorkest. Hij inspireert publiek én orkest met zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn boeiende verhalen!

Nijmegen Zaterdag 9 mei
De Vereeniging, 14.15 uur
€ 27,50

 

Lejo ontdekt het orkest (3+)
Naamloos
Leo Peterse spel
Toek Numan arrangementen

Wie kent ‘m niet; Lejo met de grote ogen uit Sesamstraat? Hij komt op bezoek bij Het Gelders Orkest en jij kan erbij zijn! Lejo is vingerpoppenartiest Leo Petersen die het geliefde en unieke figuurtje met alleen zijn blote handen en een paar houten ogen tot leven brengt. Lejo neemt de allerjongsten mee op een bijzondere muzikale ontdekkingsreis.

Hoe dirigeer je een orkest? Hoe klinken de instrumenten? Op speelse wijze komen alle instrumenten en allerlei muziekstijlen aan bod, terwijl Lejo grappige streken uithaalt. Leuk voor jong en oud! De kinderen mogen de instrumenten zelf uitproberen in de instrumententuin en krijgen papieren oogjes mee naar huis, zodat ze thuis lekker verder kunnen spelen!
Lejo ontdekt het orkest is ontwikkeld door HET Symfonieorkest.

Nijmegen Zondag 17 mei
De Vereeniging, 16.00 uur
Instrumententuin 15.00 uur
volwassene € 19,- | kind € 9,-
Mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Gelders Orkest

 

 

Jussen speelt Mozart
Mozart
Yoav Talmi dirigent
Arthur Jussen piano
Mozart Ouverture Die Entführung aus dem Serail
Mozart Pianoconcert nr. 24 in c, KV 491
Bruckner Symfonie nr.4 in Es ‘Romantische’

Lucas en Arthur Jussen zijn al jarenlang een twee-eenheid. De jonge broers zijn onbeschrijflijk goed op elkaar ingespeeld en hun uitzonderlijke talent zorgde ervoor dat pianogrootheid Maria João Pires ze uitnodigde om lessen bij haar te volgen. De laatste tijd slaan ze hun vleugels ook steeds meer solo uit. Arthur – in 2015 nog maar negentien jaar oud – speelt onder leiding van de ervaren meester en voormalig chef-dirigent van Het Gelders Orkest Yoav Talmi het imposante pianoconcert nr. 24 in c mineur van Mozart. Het stuk lijkt met zijn dreigende kleuren al vooruit te wijzen naar Beethoven.

Reken op een bijzonder ‘één-tweetje’ tussen een solist en dirigent die meer dan een halve eeuw in leeftijd schelen. Het programma opent met de Ouverture tot Die Entführung aus dem Serail. Na de pauze zet Talmi zijn tanden in de Romantische, de populaire Vierde symfonie van Anton Bruckner. Yoav Talmi is momenteel Music Director van het Israëlisch Kamerorkest en emeritus dirigent van de Quebec Symphony. Musici en maestro verheugen zich op een fenomenaal weerzien!

Nijmegen Zondag 31 mei
de Vereeniging, 14.15 uur
Inleiding 13.15 uur
€ 19,- | € 33,- | € 39,- | € 49,-

Expositie en gratis koffieconcerten in LUX NijmegenLUX Nijmegen
Met de expositie ‘Het Gelders Orkest neemt je mee’ toont LUX Nijmegen tot en met eind juni de veelzijdigheid van het orkest. Naast de expositie trakteert Het Gelders Orkest op drie gratis zondagochtendconcerten op 10 mei, 24 mei en 7 juni om 11.15 uur.

De expositie neemt de bezoeker mee door de rijke geschiedenis van Het Gelders Orkest en ambitieuze plannen voor de toekomst. Pronkstuk van de expositie is de speciaal ontworpen pop-up muziekkoffer, waarmee bezoekers in de wereld van het orkest stappen. Deze koffer werd geschonken door de Vrienden van Het Gelders Orkest.