In het kader van de ‘Glas in ‘t bakkie’-tour deelde wethouder Renske Helmer-Englebert op woensdag 29 april glastassen uit bij de glascontainers in de Frankrijkstraat in Lent. Op deze locatie was ook een VIP-tent ingericht. Iedere inwoner uit de gemeente Nijmegen die glas bracht naar de glascontainers, werd door een speciaal promotieteam als VIP ontvangen.

Ook met restjes en deksel
De belangrijkste boodschap is dat inwoners glas met restjes en deksels ook in de glascontainer mogen gooien. Het glas hoeft dus niet eerst schoongespoeld te worden. Zo wordt glas scheiden nog makkelijker. Glas is een perfect materiaal om te scheiden omdat het 100% herbruikbaar is en eeuwig hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Glas is dus geen afval, maar een grondstof!

Kijk! Afval=grondstof
Deze glastour sluit aan bij de regionale campagne ‘Kijk! Afval =grondstof’ van Dar en de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Nijmegen en Wijchen. Door ook glas goed te scheiden kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten en blijft er zo min mogelijk restafval over. Dit is waar de gemeenten en Dar samen met inwoners naar streven.

Scheiden van glas kan nog beter in Nijmegen
Wethouder Renske Helmer-Englebert: ‘In Nijmegen wordt al 23 kilo glas per inwoner per jaar gescheiden ingezameld. Daarmee worden de landelijke doelstellingen al gehaald, maar het kan nog beter en daar gaan de gemeente Nijmegen en Dar voor. Als iedereen al het verpakkingsglas in de glasbak gooit, kan er nog eens 4 kilo glasafval per inwoner per jaar extra ingezameld worden.’

Meer informatie
Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Kijk dan op www.dar.nl of www.glasscheiden.nl. Op de websites staat ook uitgelegd wat wel en niet in de glascontainer hoort en waarom het goed is om glas te scheiden. Deze informatie kunnen inwoners ook vinden in de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app.

Volg Dar ook op Twitter: Dar_nv