De gemeente Wijchen wil graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Voor mensen met weinig geld is dit vaak moeilijker. Daarvoor heeft de gemeente het minimabeleid.

Eén van de regelingen is de Geldterugregeling. De regeling is bedoeld voor mensen die drie jaar niet meer dan 110% van de bijstandsnorm (= € 1.004,- per maand voor een alleenstaande) hebben gehad. Per gezinslid kunt u € 100,- terugkrijgen als u kosten maakt voor bijvoorbeeld een abonnement op een krant, deelname aan een sportvereniging of bezoek aan de schouwburg of bioscoop. Kinderen onder de 18 jaar komen in aanmerking voor € 150,-. Als u gepensioneerd bent, kijken wij alleen naar het inkomen op het moment van aanvraag.

Om in 2015 in aanmerking te komen voor de Geldterugregeling moet u dit jaar een aanvraag indienen en per gezinslid laten zien dat u het geld inderdaad heeft besteed aan een abonnement, contributie of maatschappelijke activiteit. Hoe de regeling precies werkt, kunt u lezen op onze website. Ook andere manieren waarop de gemeente u misschien kan helpen kunt u daar vinden. Via de website www.nibud.nl/berekenuwrecht kunt u zien voor welke regelingen u in aanmerking komt.

Een aanvraagformulier vraagt u aan bij Vraagwijzer in het Molenhuis aan de Bronckhorstlaan 2. U kunt daar elke werkdag terecht van 8.30 tot 12.30 uur. Telefonisch is Vraagwijzer bereikbaar via 024 751 71 11. Uw e-mail kunt u sturen naar vraagwijzer@wijchen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.