Op zondag 17 mei 2015 is het zover: de finaledag van de N.E.C. BuurtBattle. In Sporthal de Meijhorst wordt vanaf 12.30 uur door verschillende wijken gestreden voor een plaats in de finale. Naar verwachting zijn er meer dan 250 jongens en meiden aanwezig.

De N.E.C. BuurtBattle is een samenwerkingsverband tussen Straatcoaches, Futsal Chabbab, Tandem en N.E.C. Doelbewust, de maatschappelijke stichting van N.E.C. Deze vier partijen zijn actief in de Nijmeegse wijken en staan voor sportief voetbal, goede samenwerking en respect voor elkaar. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. Het project is inmiddels uitgegroeid tot een begrip, met name in de Nijmeegse achterstandswijken. De jongens en meiden geven zich gretig op omdat ze graag willen zaalvoetballen, maar ook vanwege het sociale aspect.

Respect, discipline en samenwerking
Bij de N.E.C. BuurtBattle is voetbal niet het allerbelangrijkste. Respect tonen naast en op het veld, is het belangrijkste onderdeel van de competitie. Positief sportief gedrag wordt met punten beloond. Zo hebben de teams uit de wijk als BuurtBijdrage dit jaar zwerfafval opgeruimd, gekookt voor ouderen en geld opgehaald voor de Glazen Huis-actie van 3FM. Het programma in Sporthal de Meijhorst begint om 12.30 uur. Om 16.30 uur wordt er gefloten voor de aftrap van de finalewedstrijden. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. Dit is … Dukenburg

De N.E.C. BuurtBattle is deze dag onderdeel van het wijkfestival Dit is … Dukenburg. Op dit festival is onder andere een tweedehandsgoederenmarkt, kunst, zang, dans en er zijn verschillende tentoonstellingen en demonstraties. Zo is de parkeerplaats naast Sporthal de Meijhorst omgetoverd tot jongerenplein. Jongerenwerk Dukenburg, Sportservice Nijmegen, Urban Academy, New Arts Nijmegen, SPARK en de N.E.C. BuurtBattle hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Er is onder andere een D.J. en een groep urban dancers die hun moves ten toon gaan stellen aan het grote publiek.

De toegang is gratis en er is voldoende openbaar vervoer naar Dukenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.