Bouw op woensdag 13 mei in Het Dijkmagazijn een vlieger van een oude plastic tas en mooie rechte takjes uit de heg. Breng zelf een klos vliegertouw mee om je vlieger op te laten. Het Dijkmagazijn zorgt voor alle andere materialen.

Vliegers maken is niet moeilijk, maar je moet het wel precies doen. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn een technische staf die elk kind helpt om zijn of haar vlieger de lucht in te krijgen. Met mooie rechte twijgen uit een boom, een plastic tas en wat ijzerdraad kom je een heel eind. Het leukste is natuurlijk als je vlieger ook is uit te proberen. Dat kan, maar dan moet je zelf wel een bolletje touw meenemen. Soms zijn er wat aanpassingen nodig voordat de vlieger omhoog gaat, bijvoorbeeld een staart van paardenbloemen. Maar langs de waal is altijd wind genoeg die je vlieger op wil tillen. En wat zul je trots zijn als hij hoog in de lucht wappert.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Vliegers maken, woensdag 13 mei 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 15 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 3,50.
(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier betalende en helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
Info en evt. reserveren hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.