In het Pinksterweekend van 23, 24 en 25 mei vindt dit jaar de 31e editie plaats van Music Meeting. Eerder maakte het Nijmeegse festival al het complete programma op de hoofdpodia bekend met gerenommeerde artiesten uit de hele wereld, waaronder een tiental primeurs voor Nederland. Nu is ook het verdiepende programma op podium Mezzo bekend waarin onder andere een aantal van deze artiesten is uitgenodigd voor live-interviews en korte sessies.
Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Radboud Universiteit in het Soeterbeeck Programma. In de Mixed Media Lounge zijn interviews en korte optredens van onder meer Foutamata Diawara en Roberto Fonseca, ‘bishop’ Fred Jones van The Jones Family Singers, Alune Wade en Harold López-Nussa, Tinariwen en Danyel Waro. Ook in Mezzo, de aftrap van openluchtproject Buiten Spelen, met het speciaal daarvoor door Michiel Braam gecomponeerde Sixty Fingers voor zes pianisten. Inmiddels traditiegetrouw vormt Mezzo ook de dansvloer van Silent Disco met DJ Ben Joosten, De Tropen en DJ Safri.

Verdieping en live sessies in de Mixed Media Lounge en het Soeterbeeck Programma
In het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit kan publiek meedenken en -praten over verboden muziek, smartlappen en stilte en muziek in korte lezingen en gesprekken. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten het publiek anders nadenken over muziek en stellen de verdiepende vragen. In samenwerking met het online magazine MixedWorldMusic.com vinden er drie dagen lang gesprekken met, en sessie-optredens van, festivalmusici plaats onder de noemer Mixed Media Lounge. De interviews zijn in handen van jazzjournalist en saxofonist Koen Schouten, schrijver en recensent Ton Maas (o.a. MixedWorldMusic en voorheen Volkskrant) en Bas Springer, die onder meer de muziek samenstelt voor het Radio 5 programma Dichtbij Nederland en voor diverse muziekmagazines in binnen- en buitenland schrijft. De presentatie is in handen van Erk Willemsen.

Buiten Spelen en de nieuwe compositie voor zes pianisten
In allerlei landen duiken steeds meer piano’s in openbare gelegenheden en de open lucht op. Het geeft mensen de kans om op een laagdrempelige manier hun creativiteit te delen en elkaar te ontmoeten via de (onverwachte) muziek op plaatsen waar men normaliter elkaar enkel onbewust passeert. Vanuit deze gedachte realiseerde Rhea Elise in de maand juli 2014 het openluchtproject ‘Buiten Spelen – Openluchtpiano’s’. Het project krijgt dit jaar een vervolg en gaat spectaculair van start tijdens Music Meeting. In Mezzo staan op zaterdag 23 mei maar liefst zes prachtig beschilderde piano’s. De Nijmeegse pianist Michiel Braam schreef speciaal hiervoor een stuk van zes minuten voor zes piano’s met de welluidende titel Sixty Fingers. Dit stuk wordt door zes pianisten, waaronder Michiel Braam zelf, drie keer uitgevoerd op zaterdag 23 mei om 15.45 uur, 17.30 uur en 21.30 uur.

Meer informatie en tickets
Music Meeting bezoeken kan al vanaf € 7,50 voor een parkticket op zaterdag en maandag en € 9,50 op zondag met toegang tot alle podia in het park, exclusief hoofdpodium Apollo en de brunchconcerten in Hortus Nijmegen. Bovendien is er tot en met 15 jaar gratis entree. Ook de grote namen zien in Apollo? Dat kan vanaf € 34,50 met een dagkaart voor zaterdag en maandag en € 37,50 op zondag. Een passe-partout geeft voor € 79,50 toegang tot het park en alle concerten op alle dagen. Ticketprijzen gelden in de voorverkoop en zijn exclusief service- en transactiekosten. Kijk voor het complete programma en tickets op musicmeeting.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.