Afgelopen week opende de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Deelwinkel Cadeaubon Hotspot’ in Zwanenveld. Met de Cadeaubon Hotspot sluit de bibliotheek aan bij de Deelwinkel van initiatiefnemer Juul Martin. Manager bibliotheken Jolisca Bouw: “Het principe van de bibliotheek komt ook voort uit de wil om te delen, dus dit past goed bij onze organisatie.”

Op de Deelwinkel Cadeaubon Hotspots kunnen mensen met de Deelwinkel Cadeaubonnen een dienst geven aan iemand die ze nog niet kennen, of een ingevulde bon meenemen om te gebruiken. Tijdens de opening werden de eerste cadeaubonnen aangeboden door medewerkers van de bibliotheek. Van een op maat gemaakt gedicht tot een uurtje voorlezen.

Initiatiefnemer Martin werd landelijk bekend door het bouwen van een huis zonder geld (Huis van Overvloed in Nijmegen) en het opzetten van de Deelwinkel. Hij kwam de hotspot in de Bibliotheek Zwanenveld persoonlijk openen. Martin heeft genoeg leuke voorbeelden voor de cadeaubonnen: “Een hond uitlaten, iemand ergens heen brengen of een stoer verhaal vertellen. Iets wat je leuk vindt.” Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen bij de hotspot in de Bibliotheek Zwanenveld. Onze klantadviseurs helpen je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.