Op zaterdag 30 mei staat een recordaantal van 550 horecagelegenheden in 14 steden in het teken van ‘Keep the Change, Change the World!’. Op deze dag en nacht wordt in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen de fooi gedoneerd aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De opbrengst wordt verdubbeld door Impulsis, loket voor kleinschalige ontwikkelingssamenwerking. Het doel van stichting Nacht van de Fooi is het steunen van ontwikkelingssamenwerking door het op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen bij het uitgaande publiek.

In Nijmegen nemen tachtig horecagelegenheden deel aan de Nacht van de Fooi. Allen zijn zeer enthousiast over het initiatief, enkelen hosten een artiest en anderen organiseren zelf een extra kleine actie. Om deze elfde editie extra bijzonder te maken, zijn er gedurende de dag en nacht in verschillende kroegen optredens van topartiesten. Op het programma staan Jonathan Howard, To Twelve, Oliver, Nikki Scholten & Tom Eijsackers, Rieks Bolhuis & Anna Hurkens, Marit Tienekens, Jeroen Kurpershoek, Ohlsen en Sambaband Batedeira. Het zal dus een spetterende muzikale dag worden met voor ieder wat wils. Daarnaast zal deze dag vastgelegd worden op camera door leerlingen van het ROC in Nijmegen onder begeleiding van Joep Janssen.

Elk jaar gaat de opbrengst naar vijf geselecteerde ontwikkelingsprojecten. In 2015 zijn dat: Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. Afri-Can geeft straatjongeren in West Kenia een kans op een opleiding tot automonteur. AquaQuest zet zich in om de watervoorzieningen te verbeteren in west Oeganda. Stichting Geefeenkoe verbetert de leefomstandigheden van gezinnen met een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kirzigië. Dankzij dit project krijgen deze gezinnen een koe die die melk geeft en kalfjes voorbrengt. Knowledge for Children zet zich in om het onderwijs structureel op een hoger niveau te brengen in plattelandsgebieden in het noordwesten van Kameroen. Tot slot faciliteert Product of Prison (POP) trainingen in diverse beroepsvaardigheden aan (ex-)gevangenen in Oeganda, zodat zij zelfredzaam worden.

Kijk voor het programma en meer informatie op www.nachtvandefooi.nl. Nacht van de Fooi is ook te volgen via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Kan je helaas niet aanwezig zijn op 30 mei en wil je toch je steentje bijdragen? Je kan Nacht van de Fooi ook steunen via JustGiving.nl.