D66, VVD en CDA stellen vragen aan het college over de Stedelijke Informatie Punten (Stips) in Nijmegen. ‘Via de Stips kunnen we in Nijmegen wijkbewoners snel en professioneel helpen,’ vertelt raadslid Rachel Brouwer van oppositieleider D66. ‘Maar dan moet dat wel goed gebeuren. Zijn medewerkers goed en breed genoeg opgeleid en toegerust om dat te doen? Er zijn signalen uit het veld dat dienstverlening bij sommige Stips beter kan. We zijn benieuwd of die signalen overeen komen met de cijfers van het college.’

Meten is weten
Stips zijn inlooppunten waar wijkbewoners informatie en advies kunnen vragen, bijvoorbeeld over wonen, inkomen, formulieren, zorg en opvoeding. ‘Het is goed dat we dit in Nijmegen hebben kunnen bundelen’, aldus VVD-fractievoorzitter Inge van Dijk. ‘Het is wel essentieel om goed het overzicht te houden hoe mensen geholpen worden. Omdat we nu de signalen krijgen, willen we niet wachten met evalueren tot na de zomer. Daarom stellen we nu vragen aan het college.’

Bijsturen als dat nodig is
Judith Rotink (CDA): ‘Juist omdat een Stip voor veel Nijmegenaren de toegangspoort tot verdere zorg is, is het belangrijk om goed te monitoren. Het is dus ook belangrijk om in de gaten te houden wat er gebeurt nadat mensen bij een Stip zijn geweest. Oftewel: hoeveel mensen worden doorverwezen? Naar welke organisaties wordt doorverwezen? Ik hoop dat we de cijfers boven water krijgen, zodat we vanuit de gemeenteraad de vinger aan de pols kunnen houden en, als dat nodig is, bij kunnen sturen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.