Zo vlak naast de Waal is het een uitdaging om kleine bootjes te maken die mooi kunnen varen op het water. Kom op woensdag 10 juni naar Het Dijkmagazijn om met vondsten uit de uiterwaard een bootje of vlotje te maken.

Eerst moet je natuurlijk uitzoeken wat blijft drijven en wat niet. Gelukkig ligt er drijfhout voldoende om mee aan de slag te gaan. We nemen natuurlij een zaag mee, om je botje in model te krijgen. Maar daarmee is je boot nog niet klaar. Lukt het om hem met een zeiltje op de wind te laten varen? En kun je je bootje zo stabiel maken, dat het niet bij het eerste het beste golfje omslaat? Misschien lukt het om een wedstrijdje te houden: wiens bootje vaart het snelste, het verste of kan de meeste lading dragen. En als de Waal te wild is, dan gaan we naar een rustig plasje om de bootjes veilig uit te proberen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Bootjes maken, woensdag 10 juni 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier betalende en helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Voor Info en evt. reserveren hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.