Medio mei start de gemeente Heumen met de bestrijding van de eikenprocessierups in eikenbomen. Door deze rupsen al in het begin te bestrijden, voorkomen we dat ze in grote hoeveelheden in de bomen aanwezig zijn en overlast geven door de brandharen.

Milieu
Firma Kuppen uit Mill voert deze opdracht uit en spuit met een biologisch bacteriënmiddel, waardoor alleen eikenprocessierupsen worden gedood. Daarbij heeft de gemeente vooraf gekeken of rondom de bomen die bespoten moeten worden beschermde vlindersoorten aanwezig zijn; immers daar is bestrijding door middel van spuiten niet toegestaan.

Overlast
De spuitwerkzaamheden worden 24 uur per dag uitgevoerd, waardoor wellicht enige (geluids)overlast kan ontstaan. Dit is echter van korte duur en wij vragen hiervoor uw begrip. Nadat de eerste bespuiting is uitgevoerd volgt een tweede bespuiting na circa 10 tot 14 dagen. De bespuiting vindt plaats op bomen langs vooraf vastgestelde wegen (o.a. de vierdaagseroute).

Herhaling
Door de herhalingsbespuiting zal de overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk worden beperkt. Het bacteriënpreparaat is veilig voor mens en dier, echter raden wij u aan niet in de buurt van de nevel te gaan staan en ook geen dieren hieraan bloot te stellen tijdens spuitwerkzaamheden.

Op die locaties waar niet gespoten wordt en later toch overlast ontstaat, zal worden overgegaan op bestrijding door middel van zuigen of plukken.

Meer informatie
Voor meer informatie over de eikenprocessierups kunt u terecht op de website van de gemeente Heumen of de GGD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.