Ideële kringloopwinkel en lunchcafé Basta organiseert op vrijdag 12 juni om 20.00u het benefietfeest BASTA@BREBL. Een groot feest met een ijzersterk programma vol live muziek en DJ’s om de hele nacht te dansen. Stichting Bona Baana is aanwezig met een informatiekraam over het goede doel en verkoop van Afrikaanse handvaardigheid en natuurlijk is Basta er met een kraam met mooie tweedehands en vintage spullen. De entree is tussen de €5,- €7,- euro naar eigen keuze en draagkracht. Lift de voetjes van de vloer voor het goede doel!

Met de opbrengsten van deze avond wordt de bouw van klaslokalen in Uganda ondersteund, via stichting Care for Others (CFO). Deze organisatie is actief in het noordoosten van Uganda. Hier geeft men diverse vakopleidingen aan jongeren. Jongeren krijgen vaak de zorg over hun kleinere broertjes en zusjes. In Uganda wonen 1,2 miljoen weeskinderen door HIV/aids. Mede daardoor komen vele kinderen er alleen voor te staan. Met extra lokalen kan de vakopleiding voor jongeren uitgebreid worden met een training automechanica en een koksopleiding, en krijgen kansarme jongeren kans op een betere toekomst.

Basta programmeert vanaf 20.00u een divers programma met stampende bluegrass van Daisy Chain, cabarettesk entertainment en jazz, rock’n roll, sixties, reggae van de Rolero’s en de funky one man band show door bassist Jeroen Kurpershoek. Als ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer in het centrum van Nijmegen is Basta een verbindende vrijwilligersorganisatie die zorgt voor mens en milieu. Alle opbrengsten van de verkoop van tweedehands en vintage spullen, de koffie en lunch en de workshops en activiteiten gaan naar goede doelen in binnen- en buitenland. Basta steunt regelmatig projecten van Bona Baana, de Nijmeegse stichting die betrokken is bij lokale organisaties in Oost Afrika die zich inzetten voor kansarme jongeren.

Meer informatie over Bona Baana en het project in Uganda is te vinden op www.bonabaana.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.