Mevrouw G. (Gerrie) Ravensbergen (69) ontvangt op 22 april 2015 de Zilveren waalbrugspeld. Zij krijgt de onderscheiding voor haar verdiensten voor De Zonnebloem, afdeling Grootstal.

Mevrouw Ravensbergen is al sinds 1995 als vrijwilliger actief voor De Zonnebloem, afdeling Grootstal. Nu is ze voorzitter. Daarnaast heeft zij 5 jaar lang vrijwel alleen alle bestuurlijke taken op zich genomen en op een geweldige manier uitgevoerd. Daarvoor heeft zij veel respect gekregen van de andere vrijwilligers.

Zij organiseerde middagen voor zieken en gehandicapten en bezocht veel mensen thuis. Ook verzorgde ze een keer per week een bingoavond in Nieuw Malderborgh en nu doet zij dit nog bij de Zonnebaars. Zij heeft 20 jaar haar vrije tijd aan de Zonnebloem gegeven. Zij is een gedreven persoon met hart voor de zaak. Zonder haar inzet had deze afdeling niet meer bestaan.

De burgemeester reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Ravensbergen op 22 april 2015 in restaurant Bij de Buren, Irene Vorrinkstraat 401, om 19.30 uur.