Dinsdagavond 14 april stemden 48 leerlingen voor het beste plan met als onderwerp ‘Ouderen en ontmoeting´. Na een spannend debat won het projectvoorstel “Old fun” van basisschool De Kameleon. Voor 2500 euro wordt binnenkort hun project daadwerkelijk uitgevoerd.

Maar liefst 137 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van zes basisscholen uit de gemeente Beuningen werkten de afgelopen weken aan een lespakket voor de Kindergemeenteraad. De 48 beste debaters gingen 14 april aan de slag op het gemeentehuis. In ‘fracties’ werkten ze een projectvoorstel uit.

Creatieve voorstellen
Het voorstel met als thema ‘Ouderen en ontmoeting´ mocht maximaal 2500 euro kosten. Basisschool De Klavervier kwam met het idee om een High-Tea te organiseren met senioren. Een spelletjesdag met bingo, knutselen en daarna eten, was het idee van De Fontein. De Wegwijzer wilde het restaurant Pr8tig starten en senioren verwennen met lekker eten en spelletjes. De Rutyer had een soortgelijk idee met het verschil dat alle 137 deelnemende leerlingen iemand uit hun omgeving selecteren om een hapje te maken en vervolgens samen te eten. Het project van De Kameleon, “Old fun”, maakt voor junioren en senioren een dag vol leuke activiteiten in de Alde Steeg mogelijk. De leerlingen van De Triangel hadden het idee om met jong en oud samen oudhollandse én nieuwe spelletjes te spelen.

Plan ‘Old fun’ meeste stemmen
Het debat in de raadszaal kreeg veel belangstelling van ouders en klasgenoten. Zij volgden de strijd via een beeldscherm in de hal. Uiteindelijk kreeg het voorstel “Old fun” de meeste stemmen. Daar gingen twee spannende stemrondes aan vooraf, waarbij in de laatste ronde de projectvoorstellen van De Kameleon en De Triangel overbleven. In deze laatste ronde konden de kindergemeenteraadsleden stemmen op deze twee projecten. De Kameleon won met 25 tegen 24 stemmen. De leerlingen van De Kameleon en de gemeente realiseren het winnende plan vóór de zomervakantie.