Valkhof Festival biedt in samenwerking met haar partners een programma door alle genres heen: het beste van vandaag en de onontdekte parels van morgen. Muzikale verrassingen, vrij toegankelijk op een fantastische locatie. De unieke setting van het monumentale Valkhofpark wordt tijdens de Vierdaagsefeesten ten volle benut; je kunt dansen in De Tuin, genieten van intieme akoestische sessies in de St. Nicolaaskapel of spoken-word in de Barbarossa ruïne. Daarnaast is er een uitgebreide food-court met verrassende catering. Het authentieke Valkhofpark tovert tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten om tot dé plek voor een unieke ervaring, die je zeven dagen lang boeit en verrast!

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Vierdaagsefeesten met spannende, vernieuwende acts in het Valkhofpark. Zojuist bevestigd voor Valkhof
Festival 2015:

Kovacs | Nog voor haar debuutalbum uitkwam, won ze een Radio 6 Soul & Jazz Award:
”Beste Soul & Jazz Talent” en stond ze succesvol op Lowlands, North Sea Jazz en internationale podia. Door haar donkere, rauwe stem klinkt Kovacs als een doorgewinterde soulzangeres.

Tourist LeMC | Een Belgische hiphop artiest die zijn inspiratie put uit de Franse hiphopscene uit de jaren negentig met invloeden uit de reggae, kleinkunst en folk.

La Femme | La Femme gaat van Franse yéyé pop uit de jaren zestig tot Californische surf, psychedelica en John Carpenter soundtracks.

Bootleg Betty | De dames van Bootleg Betty deinzen er niet voor terug om je met hun zelfgeschreven songs alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Het resultaat is te horen op hun debuut-ep ‘Left the Barn’ die in april 2015 uitkwam.
Club ¡mm…!
In samenwerking met Music Meeting organiseert Valkhof Festival 2015 Club ¡mm…!, een tropische dansavond met de Italiaanse DJ/producer Clap! Clap!, de Argentijnse cumbia-sensatie Chancha via Circuito en Nijmeegs hotste DJ collectief De Tropen.

In samenwerking met Extrapool
Ook Extrapool brengt een avontuurlijk programma, met onder andere Slow Steve, de jongste belofte van onze oosterburen. Tijdens Valkhof Festival 2015 vindt ook de 5e editie van de residentie Hausse (een collaboratie tussen Extrapool en RTFKT) plaats in de studiokelder van Extrapool. Drvg Cvltvre x Dead Neanderthals werken aan één unieke liveset, die tijdens Valkhof Festival 2015 in première gaat.

Club Voerweg – Give it Dub
Residents BeeVee & DBS halen dit jaar met Give it Dub Lost (H.E.N.C.H): een van de grootste dubstep-pioniers uit de UK én Shiverz, a.k.a. “Dabutcher” van het
Monster-collectief, naar Valkhof Festival 2015.

Eerder al bevestigd:
Acid Baby Jesus, And So I Watch You From Afar, Ben Miller Band, Chalo Correia, Cherry Glazerr, The Deaf, Forever Pavot, The Growlers, Hiatus Kaiyote, Janne Schra, Mars Red Sky, Monolord, My Baby, The Mysterons, Oscar, SOAK, Sólstafir, STUFF., Tess Parks & Anton Newcombe, Tijuana Panthers, Unknown Mortal Orchestra en Vaudou Game.

Meer informatie en programma:
Website: www.valkhoffestival.nl
Twitter: www.twitter.com/Valkhoffest
Facebook: www.facebook.com/valkhoffestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.