De komende week staat Wijchen uitgebreid stil bij 70 jaar Bevrijding. Hieronder een opsomming:

Programma: 30 april – 1 mei: Expositie Monumenten voor Kinderrechten in de oude bibliotheek aan de Oude Klapstraat. Op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Wethouder Paul Loermans opent de expositie op donderdag 30 april om 10.00 uur.

2 – 5 mei: Tuin van de Vrijheid
De kasteeltuin richten wij van 2 tot en met 5 mei in als Tuin van de Vrijheid. Een historische legerbasis waar de bezoeker terug gaat in de tijd. Daarnaast is er ook aandacht voor Amnesty International en Vluchtelingenwerk Wijchen. Zaterdagochtend om 10.00 uur zal Burgemeester Verheijen de officiële opening verrichten.

3 mei: Slagen voor de Vrijheid
Op zondagavond 3 mei is er in de kasteeltuin om 21.45 uur een bijzondere voorstelling. Deze heet ‘Slagen voor de Vrijheid’. Het dak van het kasteel fungeert hierbij als filmdoek. Samen met leerlingen van het Maaswaal College is een mooie klankbeeldvoorstelling gemaakt.

4 mei: Herdenkingen Wijchen: 19.30 uur bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. Bergharen: 19.00 uur een oecumenische herdenkingsdienst in de Katholieke kerk. Batenburg: 19.00 uur in de oude St. Victorkerk.

5 mei: Bevrijdingsvuurceremonie
De Atletiekvereniging Wijchen haalt in de vroege ochtend van 5 mei namens de gemeente Wijchen het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Ze lopen terug naar Wijchen via alle kerkdorpen. Het vuur wordt om 11.00 uur aangeboden aan burgemeester Verheijen op de Markt in Wijchen. Aansluitend spelen op de Markt Die Urndorfer Musikanten, Glenn Miller Market Mood & Red Shoes Andrew Sisters en Harmonie DOV.

5 mei: Bevrijdingsconcert
Dinsdagavond 5 mei 2015 om 20.00 uur brengt het Parnassuskoor het bevrijdingsconcert ‘The armed man, a mass for peace’ van de Britse componist Karl Jenkins ten gehore in de Antonius Abtkerk in Wijchen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.