De politie hield zaterdagnacht rond 05.15 uur na een korte achtervolging een 24-jarige inwoner van Nijmegen aan op de Harpstraat. De agenten hadden gezien dat de man vlak daarvoor uit een taxi was gestapt en de wijk was ingerend. De 24-jarige wordt verdacht van mishandeling van een taxichauffeur.

Surveillerende agenten zagen op de Neerbosscheweg een taxi met hoge snelheid uit de wijk Neerbosch rijden en vervolgens door rood. De gealarmeerde agenten gingen er achteraan. Toen de taxi vlakbij een andere taxi stopte, later bleek om hulp te vragen, stapte ineens een mannelijke passagier achter uit de taxi en ging er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en kregen hem even later in een brandgang te pakken. De taxichauffeur bleek meerdere keren op zijn hoofd geslagen te zijn, nadat hij de klant had verzocht om uit te stappen toen die aangaf niet te gaan betalen. De 60-jarige chauffeur heeft aangifte gedaan.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en wordt verhoord. Hij blijft gedurende het verdere onderzoek nog vastzitten.