Op vrijdagavond 1 mei organiseert de SP Nijmegen een bijeenkomst over de Nijmeegse thuiszorg- en thuisverpleging. De afgelopen dagen kreeg de SP berichten van verontruste medewerkers van ZZG, TSN en T-zorg over dreigend ontslag of salarisverlaging. De SP nodigt zorgpersoneel uit om deze avond in gesprek te gaan over wat er gaande is en wat er aan te doen valt. SP raadslid Cor van Norel is aanwezig, en er zal een juridisch medewerker van de FNV aanwezig zijn. De bijeenkomst vindt plaats in het SP-pand aan de Molenweg 95 te Nijmegen en begint om 20:00 uur.

Wat is de reden voor deze bijeenkomst? SP raadslid Cor van Norel: “In een paar dagen tijd kregen we veel verontruste reacties van zorgmedewerkers. Zij hebben ons laten weten dat de ZZG het plan heeft om voor ruim 600 medewerkers in de persoonlijke verzorging ontslag aan te vragen. TSN Thuiszorg heeft deze week bekend heeft gemaakt om in het land 650 medewerkers te ontslaan en van ander personeel de salarissen te verlagen. En medewerkers van T-zorg krijgen na twee jaar geen verlenging van het contract, maar ontslag, terwijl ze daarvoor bij een andere zorgaanbieder een vast contract hadden.”

SP en FNV voeren samen met de medewerkers van Vérian en de FNV al vijf maanden actie om te voorkomen dat de salarissen van de medewerkers met 25 procent wordt verlaagd. Van Norel; “We hopen dat we ook met de andere zorgmedewerkers een goed perspectief hebben en kunnen knokken voor het behoud van banen, loon en goede zorg voor onze Nijmeegse inwoners.”

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het SP pand aan de Molenweg 95 in Nijmegen. Aanvang is 20:00 uur, en vanaf 19:30 uur is er koffie.