Zaterdag 2 mei is Rosita Steenbeek te gast bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. Van haar is net het boek Rose, Een familie in oorlogstijd verschenen. Zij zal over haar oma Rose en haar joodse familie vertellen en daarna signeren.
Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur
Gratis entree, wel graag aanmelden via 024 3020130 of info@dekkervdvegt.nl

In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee. Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam – de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord.

In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind, maar sommigen weigeren Duitsland te verlaten. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei, haar verjaardag, ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.
Rose is een verhaal over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

ROSITA STEENBEEK
Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met De laatste vrouw, een roman die in vele talen vertaald werd en waarmee zij internationale bekendheid verwierf. In de jaren erna volgden diverse romans, sommige met een Italiaanse achtergrond, maar verscheen ook het onderkoelde rampendagboek Intensive Care en de zorgvuldig gedocumenteerde historische roman Ander licht, over een zeventiende-eeuwse schildersfamilie. Verder schreef Steenbeek boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont.
In 2013 verscheen Amsterdam – Delphi over haar fietstocht naar het orakel.

Titel: Rose
isbn: 9789026326813
Prijs: €19,99
Uitgeverij Ambo Anthos