Vandaag is bekend geworden dat Randy Newman op 11 oktober 2015 een concert zal verzorgen in De Vereeniging in Nijmegen. Ruim drie jaar geleden was Newman voor het laatst te bewonderen in Nederland. De voorverkoop start op vrijdag 10 april om 10:00 uur.

Zondag 11 oktober De Vereeniging, Nijmegen
Deuren: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Ticket: 55 euro
Stijlen: pop, singer songwriter, soft rock, comedy Ticketlink: http://www.doornroosje.nl/event/randy-newman/

Eind jaren zestig debuteert Randy Newman met het album ‘Randy Newman’. Zijn reputatie als singer-songwriter groeide snel. Zo schreef hij muziek voor collega-muzikanten als Dusty Springfield, Judy Collins, Peggy Lee, Harry Nilsson en Joe Cocker. In de loop van de jaren zeventig neemt zijn solocarrière een vogelvlucht en maakt hij naam en faam met hits als ‘Short People’, ‘Rider in the Rain’ en de albums ‘Little Criminal’ en ‘Good Old Boys’.

Het publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter en pianist om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Newman heeft zich in de jaren tachtig ook toegelegd op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse muzikanten ooit. Zijn enorme repertoire bestaat inmiddels uit meer dan 35 platen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.