In de Bibliotheek De Mariënburg staat oud-hoofdinspecteur Gert van Beek op 22 april op het podium. Hij vertelt over zijn rol bij de ontvoeringszaak van Freddy Heineken. Als leider van het Amsterdams rechercheteam, herinnert hij zich de bevrijding van meneer Heineken als de dag van gisteren. Kom van 20.00 tot 22.00 uur luisteren naar de persoonlijke onthullingen van Van Beek.

 

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Freddy Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, Heinekens vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders (o.a. Willem Holleeder en Cor van Hout) het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden.

Gert van Beek werkt op dat moment als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie en geeft leiding aan het team dat de ontvoering moet beëindigen. In zijn boek ‘Meneer Heineken, het is voorbij’ beschrijft Gert van Beek de drie uiterst spannende weken die volgen. Anders dan Peter R. de Vries vertelt van Beek in de bibliotheek over de Heinekenontvoering vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche.

‘Meneer Heineken, het is voorbij’ is het razend spannende verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft. Geen tijd op 22 april, maar wel benieuwd naar de onthullingen op deze avond? Uiteraard is het boek van Gert van Beek opgenomen in de uitgebreide collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Evenals het misdaaddossier en het verslag van Peter R. de Vries, geschreven vanuit het oogpunt van Cor van Hout, een van de ontvoerders.

 

Locatie: Nijmegen, de Bibliotheek De Mariënburg
Datum: 22 april
Tijd: 20.00-22:00 u
Kosten: leden en studenten €6,50 | overige bezoekers € 7,50
Website: Koop je kaartje via http://www.obgz.nl/agenda