Vanaf 21 juni krijgt Nijmegen een nieuwe, eigentijdse beschermheilige: ‘Pelgrim’. Pelgrim is het symbool van pelgrimsroute de Walk of Wisdom die op 21 juni wordt geopend door burgemeester Bruls van Nijmegen. Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas heeft het symbool speciaal voor de route ontworpen. Het draagt uit dat alle mensen ‘zaailing’ van de aarde zijn met ieder een eigen, unieke kiemkracht.

De Walk of Wisdom is de eerste pelgrimsroute ter wereld die onafhankelijk is van een bepaalde religie. De route is niet commercieel en draait om de ‘wijsheid van het leven’. Pelgrims die een 125 kilometer lange ‘walk of wisdom’ maken, denken na over hun leven en plaats in het grotere geheel. Telefoon en internet gaan zoveel als mogelijk uit. Voor op de tas krijgen de pelgrims een uitvoering van het symbool mee, in 99mm staal, als een talisman of moderne beschermheilige.
Het eerste stuk van de Walk of Wisdom begint en eindigt in Nijmegen en het symbool ‘Pelgrim’ is daarmee ook een beetje de nieuwe ‘beschermheilige’ van de stad.

Meer informatie: walkofwisdom.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.