Vandaag heeft de jury van de Green Capital Award 2017 bekend gemaakt dat Nijmegen bij de laatste vier zit. Samen met het Duitse Essen, het Zweedse Umea en Den Bosch strijdt onze stad om de titel duurzaamste stad van Europa. De finalisten meten hun krachten in juni in de groene hoofdstad 2015 Bristol. Hier zal de gemeente Nijmegen samen met bewoners en organisaties laten zien waarin de groene en duurzame kracht van Nijmegen in zit.

Na de presentatie op 17 juni zal de jury, met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, op 18 juni de winnaar bekend maken. Dan is duidelijk of Nijmegen zich in 2017 European Green Capital mag noemen. Nijmegen stond ook bij de vorige editie van de prijs in de finale.

Wethouder Harriët Tiemens: “Het is geweldig dat het weer gelukt is om de finale te halen. Dat vooral te danken aan het enthousiasme in de stad als het gaat om duurzaamheid. Inwoners, bedrijven en instellingen doen ontzettend veel en zorgen ervoor dat Nijmegen keer op keer opvalt door mooie initiatieven. Daarom deden we ook juist op verzoek van de stad weer mee. Dankzij die gedrevenheid gaat Nijmegen in de toekomst nog heel veel groener, schoner en aantrekkelijker worden. Deze finaleplek is een prachtige stimulans en beloning voor de inzet van al die Nijmegenaren.”

Op verzoek van veel bedrijven en instellingen uit de stad dingt Nijmegen voor de tweede keer mee naar de Green Capital of Europe Award. Vorig jaar stond onze stad al in de finale. Samen met bewoners en organisaties uit de stad wil de gemeente Nijmegen nu de presentatie in Bristol voorbereiden en laten zien hoe duurzaam en groen onze stad is. In april komen er verschillende bijeenkomsten om te brainstormen en ideeën op te halen.

Green Capital Award
Sinds 2010 reikt de Europese Commissie jaarlijks de Green Capital Award uit. Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Kopenhagen, Bristol en Ljubljana kregen al eerder de prestigieuze titel. Het doel is lokale inspanningen voor milieu, duurzame economie en leefomgeving op Europese schaal te onderkennen. De winnende stad is een jaar lang rolmodel voor andere Europese steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.