LUX en Driestroom organiseren dit jaar opnieuw een serie van vier programma’s over de Participatiewet. De Participatiewet ging op 1 januari dit jaar in en moet er voor zorgen dat honderdduizenden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan. Wat betekent deze wet voor mensen met een arbeidshandicap en welke veranderingen ondervinden zij bij het vinden van werk? De antwoorden op deze vraag zoeken wij tijdens de vier middagen: 23 april: #1 De kentering, 28 mei #2 Speeddates tussen participanten en werkgevers, 24 september #3 Kruisbestuivingen en 23 november #4 Slotdebat.

Donderdag 23/4/15 #1 De kentering
In dit debat schetsen we een actueel beeld van de werking van de Participatiewet en hoe de wereld is veranderd na de intreding van de Participatiewet per 1 januari 2015. Wat is er voor de participanten veranderd sinds 1 januari? Wat merken zij van de invoering van de Participatiewet? Of merk ze juist niets? Weet je waar je moet zijn om informatie te krijgen? Drie participanten krijgen het podium om hun verhaal en ervaring te delen.

Donderdagmiddag 23 april om 15.00 in DROOMvilla LUX de Participatiewet in de praktijk: #1 De kentering. Gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de kassa en website van LUX.

Donderdag 28/5/15 #2 Speeddaten met werkgevers en werkzoekenden
In de tweede bijeenkomst staat de ontmoeting tussen werkzoekenden en werkgevers centraal. Weten zij elkaar te vinden sinds de ingang van de Participatiewet? We organiseren een speeddate om werkzoekenden en werkgevers informeel kennis met elkaar te laten maken. We bieden een omgeving waarbij werkzoekenden en werkgevers elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten en vraag en aanbod letterlijk samenkomen.

Voor de speeddates op 28 mei zoeken we enthousiaste deelnemers: Ben je op zoek naar werk en val je onder de Participatiewet? Of ben je een werkgever die openstaat voor een werknemer uit de Participatiewet? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar kkolman@lux-nijmegen.nl

Donderdagmiddag 28 mei om 15.00 in DROOMvilla LUX de Participatiewet in de praktijk: #2 Speeddaten met werkgevers en werkzoekenden. Gratis toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de kassa en website van LUX.

Deze serie is een samenwerking tussen Driestroom en LUX. Lees meer over deze serie op de www.lux-nijmegen.nl/participatiewet