De VVV Groesbeek bestaat 25 jaar en dat vieren we met een feestelijke bijeenkomst op woensdag 15 april in het Hampshire Landgoedhotel Holthurnsche Hof.

Begin 1900 is de vereniging VVV Groesbeeks belang , voorloper van de huidige VVV Groesbeek, opgericht met als doel toeristen naar Groesbeek te halen. En dat plan lukt. In 1900 zijn er al 5 Hotel-pensions in Groesbeek en net voor de Tweede Wereldoorlog zijn dat er 19. Steeds meer vakantiegangers komen naar het dorp. In 1990 heeft de toenmalige VVV Rijk van Nijmegen, in samenwerking met Tourist Service Groesbeek, het initiatief genomen om een bemande VVV Groesbeek te openen.

Het VVV merk is onmisbaar in Nederland en is al bijna 130 jaar een betrouwbare gids voor consumenten. Het VVV agentschap wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers, die hun mooiste ervaringen van de omgeving delen met de bezoekers. De afgelopen 25 jaar heeft de VVV een grote online groei doorgemaakt. Consumenten worden geïnformeerd via social media, de website vvvgroesbeek.nl en via de VVV app waarmee je alle evenementen en activiteiten van Groesbeek en omgeving overal en altijd bij de hand hebt.

VVV Groesbeek
De VVV Groesbeek is dé plek voor alle toeristische informatie over wat er te zien, te doen en te beleven is in Groesbeek en omgeving. De vrijwillige VVV medewerkers informeren je graag en vertellen uit eigen ervaring over de mooie plekjes van de omgeving. De VVV Groesbeek biedt een uitgebreid assortiment fiets- en wandelroutes, souvenirs, brochures van attracties en bezienswaardigheden waarmee je actief de omgeving kunt ontdekken. VVV Groesbeek is onderdeel van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN). RBT KAN verzorgt naast marketing en promotie van de regio Arnhem Nijmegen ook de gastheerschap functie (VVV) in de regio.

De omgeving Groesbeek nodigt bezoekers uit om optimaal te genieten van natuur, historie en cultuur. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de bijzondere musea in de omgeving en de Groesbeekse wijn proeven bij diverse wijngaarden. In Groesbeek kunnen bezoekers terug naar het verleden en de Operatie Market-Garden herbeleven.

Stichting Toerisme en Recreatie Groesbeek (STER)
STER Groesbeek zet zich in om de samenwerking tussen ondernemers onderling en ondernemers en gemeente te bevorderen. De STER maakt zich tevens sterk voor lokale promotie en productontwikkeling teneinde meer bezoekers naar Groesbeek te halen die langer blijven en meer besteden bij de lokale partijen.