De nieuwe Nijmeegse band Zamora maakt zich op voor een mijlpaal: de release show van haar eerste album ‘Waves’. Op deze plaat zet Zamora een donkere sfeer neer, met songs die je soms laten wegdromen en je dan weer bij de keel grijpen. Live wordt de hypnotiserende sound versterkt door het gebruik van filmische beelden. De release show vindt plaats op vrijdag 1 mei in Doornroosje te Nijmegen.*
Van donker naar licht
Zamora bestaat uit ex-bandleden van Celestial Season, The Gathering en 7 Zuma 7. Verrassend genoeg resulteert dat niet in stevige rock of metal, maar in donkere, intense, indie. Waves vertelt over een haast filmische episode uit het leven van zanger Cyril Crutz. De emotie in de teksten is oprecht, en dat kan binnenkomen. “Mensen die voelen voor een tocht door de nacht, waarbij soms het ochtendgloren nog zó ver weg lijkt, worden op hun wenken bediend”, aldus 3voor12 in haar albumrecensie.
Moonstudio
‘Waves’ is opgenomen in de studio van Wouter Bude, bekend als producer van Navarone. In Bude’s Moonstudio ontstond de gelaagde Zamora-sound door veel te experimenteren met toetsen, samples en bandecho’s. Dit heeft ertoe geleid dat de band na de studioperiode, begin 2015 is uitgebreid met The Gathering toetsenist Frank Boeijen. “Wij konden anders het album live gewoonweg niet benaderen en Frank is natuurlijk een fantastische aanwinst voor Zamora”, licht Crutz de banduitbreiding toe.
Na uitverkochte Merleyn nu Doornroosje
Vorig jaar verkocht Zamora met haar eerste concert de Merleyn uit. Nu is het tijd voor het favoriete poppodium van de bandleden: Doornroosje. Crutz: “We pakken flink uit en geven live graag de langere versies van de songs prijs, waar we ons op het album tot de essentie hebben beperkt. VJ Gemma Pérez zal de nummers ondersteunen met zwart-witte visuals die de emoties in de tekst onderstrepen.”
Zamora bestaat uit: Cyril Crutz (zang, gitaar), Frank Boeijen (toetsen), Isabel Poyck (drums, zang), Nick Sanders (bas, zang) en Pim van Zanen (gitaar). Het album Waves is te koop bij verschillende platenzaken. Daarnaast is het beschikbaar via iTunes en Spotify en staat het momenteel op de luisterpaal van de vpro – www.luisterpaal.nl

Op vrijdag 1 mei opent Doornroosje om 20:00 de deuren. Voorprogramma is de Nijmeegse singer-songwriter Einfach Kurt. De entree is 10 euro. Actie: bij aankoop van Waves bij Kroese of de Waaghals in Nijmegen, ticket Doornroosje 50% korting.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.