De stadsregio Arnhem Nijmegen kent vanaf vandaag een nieuwe prijs voor startende sociaal ondernemers: de IGNITE Award. Deze prijs daagt ondernemers uit om met hun businessidee een échte sociale verandering in gang te zetten. Deelnemers maken kans op professionele begeleiding in het opzetten en klaarstomen van hun bedrijf plus een investeringsbedrag van €100.000. Op 1 juni a.s. start de inschrijvingsperiode. Uit alle aanmeldingen worden zes finalisten geselecteerd. Zij presenteren op donderdag 1 oktober 2015 hun businessplan voor een gerenommeerde vakjury.

Nederland kent naar schatting tussen de 3000 en 4000 sociaal ondernemers: een relatief kleine maar groeiende sector, met groot potentieel. Sociaal ondernemers bedenken slimme oplossingen voor maatschappelijke problemen. Sociale waarde creëren is dus het primaire uitgangspunt. De stadsregio Arnhem Nijmegen kent ook maatschappelijke uitdagingen en juist daarom liggen er kansen om innovatief ondernemerschap te stimuleren. De IGNITE Award is opgezet om de sociale ondernemerskracht van de stadsregio in de schijnwerpers te zetten. Tegelijkertijd daagt de prijs startende sociaal ondernemers uit om de volgende stap te zetten naar verdere professionalisering.

Countdown
Op www.IGNITEAward.nl kan iedereen zich aanmelden. Je bedrijf mag zich in de ideeënfase bevinden, in de startblokken staan of minder dan twee jaar actief zijn als social enterprise. Het is van belang dat je onderneming een échte sociale verandering in gang zet. Een verandering die bovendien op een ambitieuze en financieel duurzame manier wordt bereikt. Ook moet de onderneming gevestigd worden of zijn in de stadsregio Arnhem Nijmegen. De inschrijfperiode voor de IGNITE Award start op maandag 1 juni en loopt t/m vrijdag 31 juli 2015. Deelnemers kunnen zich in die periode aanmelden via een online inschrijfformulier en door het inzenden van hun beknopte businessplan, een videopitch van maximaal twee minuten en hun curriculum vitae.

Selectie
Uit alle aanmeldingen selecteert de organisatie van de IGNITE Award de zes meest creatieve, veelbelovende en innoverende kandidaten. Hierbij wordt gelet op maatschappelijke impact in de regio; ondernemerschap en financiële haalbaarheid van de onderneming en het vermogen van de onderneming om op te schalen in de toekomst. Van 26 augustus tot en met 29 september nemen de zes finalisten deel aan een intensief persoonlijk begeleidingstraject. Tijdens dit traject werken de kandidaten aan het versterken van hun businessplan en pitch onder begeleiding van trainers en een personal coach.

Pitch
Op donderdag 1 oktober 2015 pitchen alle finalisten hun businessplan aan de vakjury en een publiek van impact investeerders, sleutelfiguren uit het bedrijfsleven en beleidsmakers. Tijdens dit event bepaalt de jury wie de winnaars worden van de IGNITE Award. De eerste prijs bedraagt € 100.000,- en de tweede prijs € 50.000,-