Bent u van plan een initiatief voor uw dorp of buurt uit te werken? Heeft u al eens een initiatief uitgevoerd? Wethouder Ellen de Swart nodigt u graag uit voor de initiatievenmarkt op dinsdag 21 april vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis in Malden.

Zes nieuwe initiatiefnemers presenteren aan een tafel hun initiatief en bezoekers kunnen aangeven welke ideeën aanspreken. De Vereniging Kleine Kernen, Stichting Maatschappelijke Meerwaarde en de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij zijn die avond aanwezig om u informatie te geven. Ook is er een bureau dat kan helpen bij buurtinitiatieven voor inkoop van goedkopere energie of isolatiemaatregelen. Het Vrijwilligerssteunpunt en het subsidiesteunpunt van de gemeente kunnen u die avond informatie geven over bijvoorbeeld sponsoring en gratis begeleiding van burgerinitiatieven voor uw dorp of buurt.

Initiatiefnemers uit 2014 zijn ook aanwezig om hun ervaring te delen met u, dat zijn: het initiatief ‘’planten hagen in het Lierdal’’ van de groep Samen doen, het initiatief ‘’herinrichting van plantsoenen in de Koningin Wilhelminastraat in Overasselt’ van een bewonersgroep en het initiatief ‘’digitaal dorpsplein’’ van een groep uit Malden. Bent u van plan om te komen? Op de markt is alle ruimte voor persoonlijke gesprekken. Graag aanmelden via awintjes@heumen.nl.