Het snelfietspad, dat moet verrijzen tussen Cuijk en Nijmegen, valt niet bij iedereen in de smaak. Aan de Middelweg in Molenhoek komen buurtbewoners in actie om te voorkomen dat het snelfietspad door hun straat komt te liggen, zo meldt de Gelderlander. De plannen voor een snelfietspad tussen Cuijk en Nijmegen liggen er al enkele jaren, er is een bedrag van ten minste 11 miljoen voor uitgetrokken.

Volgens bewoners van de Middelweg zouden de voorgenomen plannen voor zo’n pad tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. De route van het pad komt door een omgeving met veel kruispunten en opritten, waarbij fietsers gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien. Buurtbewoners zijn daarom begonnen met het inzamelen van handtekeningen om te protest aan te kunnen tekenen tegen de plannen.

De plannen zullen donderdag worden besproken in de gemeenteraad. Het snelfietspad zal volgens planning in 2017 gereed moeten zijn.