Het is lente in Groesbeek! We kunnen weer genieten van het zonnige weer en de fluitende vogels. In de meivakantie worden er veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd in Groesbeek. Zo vier je de vrijheid met een feestelijk programma in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en kun je in de meivakantie heerlijk bourgondisch genieten tijdens een wijn- of bierproeverij. Lekker erop uit gaan met de kinderen naar het Avonturenbos of de Grenzland-Draisine.

70 jaar vrijheid
Het verleden is tot leven gebracht in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Dit jaar vieren we de 70 jaar bevrijding en daarom worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd in het museum. Jong en oud kunnen meedoen met workshops, rondleidingen en spionagetrainingen. In de meivakantie gaat het Bevrijdingsmuseum de lucht in. Er worden demonstraties gegeven van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd. Daarnaast kun je Britse veteranen en Canadese jongeren ontmoeten tijdens de Meet & Greet op 4 mei. Op Nationale Bevrijdingsdag is er een feestelijk programma met muziek en film.

Leuke activiteiten voor kinderen
In de meivakantie kun je lekker een dagje erop uit met de kinderen. Kom eens lekker ravotten in de bossen van Groesbeek. In het Avonturenbos Stekkenberg (ingang ter hoogte van Koekeleklef/Frambozenstraat) vind je bijvoorbeeld een speelparadijs voor kinderen. Ze kunnen daar heerlijk klimmen en spelen op allerlei toestellen. Kinderen die meer van water dan van bos houden, kunnen spetteren en spelen in park ’t Groeske (Mariëndaalseweg). Met de kinderkaart van Groesbeek kunnen kinderen nog meer spelen en ontdekken. De kaart geeft een speels overzicht van alle locaties die voor kinderen interessant zijn (verkrijgbaar bij VVV Groesbeek). In museumpark Oriëntalis kun je in de Romeinenweek van 2 mei tot en met 10 mei een “Romeins schip op het droge” zien en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. De Grenzland-Draisine is ook weer gestart met tochten door het grensgebied. Een tocht met de Grenzland-Draisine (fietslorrie) is een unieke fietservaring door het grensgebied voor jong en oud. Even afkoelen met een lekker ijsje? Dan kun je terecht bij IJssalon Passione. Naast de vele zelfbereide ijsspecialiteiten kun je hier ook genieten van een kopje kofje of een glaasje fris.

Bourgondisch genieten
Het terrassenseizoen is weer van start gegaan! Je kunt heerlijk samen met vrienden en familie genieten op het terras van bijvoorbeeld Café Bar ‘de Comm’, Croissanterie Le Monde of Brasserie La Vie. Bij Wijnhoeve ‘De Heikant’ en Wijnhoeve de Colonjes kun je genieten van de lekkerste wijn tijdens een proeverij. Op zondag 3 en zondag 17 mei organiseert Chateau de Heikant vanaf 14.00 uur een heerlijke Asperge proeverij. Bij Brouwerij d’n Drul, die eerder dit jaar is geopend, wordt je meegenomen in de wereld van het speciaal bier tijdens een rondleiding door de brouwerij. Leer alles over de brouwerij tijdens een leuke workshop en laat je verrassen door de smaak van het speciaal bier.