Op dinsdag 21 april startte op kinderdagverblijf Goudwinde in Lent het leesbevorderingsprogramma ‘BoekStart in de kinderopvang’. In samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid is er een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd en wordt er vanaf nu gestructureerd voorgelezen. Een belangrijke stap voor de leesbevordering van kinderen.

Dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling voor je kind wisten we natuurlijk al lang. Maar voorlezen aan baby’s? Zelfs nog voordat zij kunnen praten? Ook dat blijkt een gunstig effect op de taalontwikkeling van je kind te hebben. De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt een handje met het leesbevorderingsprogramma BoekStart.

BoekStart is er om ouders met kinderen van 0-6 jaar aan te moedigen samen te genieten van het lezen van boeken. In 2009 ging BoekStart in de Bibliotheek Gelderland Zuid van start en inmiddels heeft de bibliotheek BoekStart ook uitgerold in diverse kinderopvangcentra en peuterspeelzalen. In de bibliotheek zelf worden activiteiten voor ouders met jonge kinderen georganiseerd. Gezellige en informatieve bijeenkomsten waar je met andere ouders en een professional gedachten uit kunt wisselen op het gebied van voorlezen en taalontwikkeling. Zo zijn al ruim 4000 baby’s met dit programma bereikt en creëert de Bibliotheek Gelderland Zuid voor méér kinderen méér leesplezier.

Liever thuis met baby en boekje op de bank? Bij de 21 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn kinderen tot 18 jaar gratis lid. Ga dus snel naar de bieb voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.