In het kader van de ‘Glas in ‘t bakkie’-tour deelde wethouder Piet de Klein op vrijdag 3 april glastassen uit bij de glascontainers op het Mauritsplein in Beuningen. Op deze locatie was ook een VIP-tent ingericht. Iedere inwoner uit de gemeente Beuningen die glas bracht naar de glascontainers, werd door een speciaal promotieteam als VIP ontvangen.

Ook met restjes en deksel
De belangrijkste boodschap is dat inwoners glas met restjes en deksels ook in de glascontainer mogen gooien. Het glas hoeft dus niet eerst schoongespoeld te worden. Zo wordt glas scheiden nog makkelijker. Glas is een perfect materiaal om te scheiden omdat het 100% herbruikbaar is en eeuwig hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Glas is dus geen afval, maar een grondstof!

Kijk! Afval=grondstof
Deze glastour sluit aan bij de regionale campagne ‘Kijk! Afval =grondstof’ van Dar en de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Nijmegen en Wijchen. Door ook glas goed te scheiden kan het gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten en blijft er zo min mogelijk restafval over. Dit is waar de gemeenten en Dar samen met inwoners naar streven.

Scheiden van glas kan nog beter in Beuningen
Wethouder Piet de Klein: ‘In Beuningen wordt al 29 kilo glas per inwoner per jaar gescheiden ingezameld. Daarmee worden de landelijke doelstellingen al gehaald, maar het kan nog beter en daar gaan de gemeente Beuningen en Dar voor. Als iedereen al het verpakkingsglas in de glasbak gooit, kan er nog eens 4 kilo glasafval per inwoner per jaar extra ingezameld worden.’

Wethouder en promotieteam

Meer informatie
Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Kijk dan op www.dar.nl of www.glasscheiden.nl. Op de websites staat ook uitgelegd wat wel en niet in de glascontainer hoort en waarom het goed is om glas te scheiden. Deze informatie kunnen inwoners ook vinden in de digitale afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer of de Dar app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.