Wie niet gelovig is, leest de Bijbel meestal niet. En zelfs gelovigen vinden de Bijbel soms maar moeilijk te behappen. Guus Kuijer begon daarom met ‘De Bijbel voor ongelovigen’. Bijbelse verhalen als basis, maar met een duidelijk verschil. Kuijer: “Alles wat ik saai vind, haal ik eruit”. Op 15 april komt Guus Kuijer naar de Bibliotheek De Mariënburg met de allermooiste verhalen, vol humor verteld. Inclusief een sneak preview van het nog te verschijnen vierde deel dat nu bij de uitgever ligt.

 

“Een preek vond ik altijd ontzettend saai, maar de verhalen heel boeiend,” herinnert Guus Kuijer zich. De Bijbel bevat dan ook een aantal van de bekendste verhalen uit de wereldliteratuur, maar gemakkelijk leesbaar is het over het algemeen niet. Dat Kuijer in een behoefte voorziet met zijn toegankelijke en humoristische visie op de Bijbel, blijkt uit de reacties op de eerste drie delen die hij schreef. Met deel één en twee haalde Kuijer de shortlist voor de AKO Literatuurprijs. Het derde verscheen op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs. De eerste Duitse vertaling is al verschenen en een New Yorkse uitgever heeft inmiddels de eerste drie delen gekocht. Van het vierde deel geeft hij op 15 april vast een voorproefje.

 

Hoewel Kuijer zichzelf ongelovig noemt, vindt hij het jammer dat Bijbelkennis zo drastisch vermindert. Want misschien ken je, gelovig of niet, het verhaal van David en Goliath wel, maar veel andere verhalen verdwijnen langzaam uit het collectief geheugen. Kuijers ‘Bijbel voor ongelovigen’ wil deze verhalen redden van de vergetelheid en verteerbaar maken voor een breder publiek. De Bijbel van Kuijer leest als een roman en humor is een van de belangrijke ingrediënten.

 

Of je de Bijbel nu van buiten kent of hem nog nooit hebt opengeslagen, deze avond met Kuijers ‘De Bijbel voor ongelovigen’ geeft een verrassende kijk op bekende en minder bekende verhalen uit dit alom bekende boek. De boeken zijn deze avond te koop en Guus Kuijer signeert.

 

Waar: de Bibliotheek De Mariënburg

Wanneer: 15 april, 20.00-21:30 u

Prijs: leden en studenten €6,50 | overige bezoekers € 7,50

Kaartverkoop: http://www.obgz.nl/agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.