Disco heeft allang niet meer alleen dat “Saturday Night Fever” imago onder de hedendaagse discoliefhebbers. Daarom pakt Club7 in LUX met Koningsnacht uit met een opvallend gewaagde line-up: Aeroplane, Auxillary Tha Masterfader, Tutti en de Rimini Rimmers verzorgen twee areas waar house en vooral italodisco centraal zullen staan.

Er is wederom overal veel te doen tijdens Koningsnacht, maar juist door echt een ander geluid te programmeren wil Club7 het verschil maken. Disco is nooit helemaal weggeweest. En laten we eerlijk zijn, stiekem blijft het ook heerlijke muziek!

De uit België afkomstige producer Aeroplane valt op door zijn verfrissende kijk op disco en balearic, en door samenwerkingen met onder andere Justin Timberlake, Stromae en Mayer Hawthorne. Ondertussen reist Aeroplane ook als dj de hele wereld over en wordt hij gezien als een van de sleutelfiguren in de wederopstanding van nu-disco.

Tutti is in Nijmegen de motor van italodisco. Deze vrolijke, melodieuze, Europese variant van het Amerikaanse discogeluid was mateloos populair in Duitsland, Italië en Nederland in de jaren ’80. De tweemaandelijkse Tutti-edities in De Plak staan bekend als een van de meest gezellige discoavonden uit de omgeving. Het knusse en intieme van deze avonden nemen zij mee naar de foyer van LUX. Auxilliary tha Masterfader mixt een combinatie van late 70s disco, italo, 80s electrofunk en nu-disco. Rimini Rimmers is het italoproject van de Club7-dj’s en zal muzikaal naadloos aansluiten op de rest van de avond.
Club 7 Koningsnacht – Aeroplane, Tutti, Auxilliary tha Masterfader en Rimini Rimmers
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.lux-nijmegen.nl/club7
voor € 10,00 in de vvk en € 12,00 van de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.