In De Lindenberg te Nijmegen vond op maandag 13 april jl. de druk bezochte uitreiking van de MVO Award plaats. De publiekslieveling van de Facebook-poll, Banken Champignons, werd ook door de vakjury gekozen als winnaar van de felbegeerde MVO Award 2015. De Award is een prijs voor ondernemers in de gemeenten Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen, die succesvol presteren door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde (DMMW) organiseert deze jaarlijkse verkiezing – in samenwerking met Rabobank Rijk van Nijmegen – om MVO-boegbeelden uit de regio in de schijnwerpers te zetten, als inspiratie voor andere bedrijven.

Het juryrapport
De jury loofde de maatschappelijke betrokkenheid van alle drie de finalisten: UTS Verkroost uit Nijmegen en Sprague Europe en Banken Champignons uit Wijchen. Wat Banken Champignons bijzonder maakt is het evenwicht tussen alle pijlers van duurzaam ondernemen (people, profit en planet) en het enthousiasme waarmee de onderneming haar visie op maatschappelijke verantwoord ondernemen ook uitdraagt naar buiten. In het champignonbedrijf wordt zeer schoon en zonder bestrijdingsmiddelen gewerkt. In de samenwerking met toeleveranciers hanteert Banken Champignons de principes van ketenintegratie. Een werkwijze die we ook al zagen bij de winnaar van vorig jaar, waarbij samengewerkt wordt op basis van vertrouwen, transparantie en gelijkwaardigheid. Dit leidt tot een bedrijfsvoering zonder onnodige verspilling, met behoud van een hoge kwaliteit. Als multiculturele werkgever werkt Banken zoveel mogelijk met taalongevoelige pictogrammen. Daarmee laat Banken Champignons zien dat MVO loont!

Inspirators

Naast de bedrijfspresentaties van de drie finalisten werden de aanwezige ondernemers tijdens de uitreiking getrakteerd op een gevarieerd programma met lokale inspirators. Zo vertelde Bert Jeene, voorzitter van DMMW, hoe nuttig en leuk de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven kan zijn, hield weervrouw Margot Ribberink een warm betoog, waarom heel Nijmegen aanwezig moet zijn tijdens de klimaattop in Parijs (december 2015) en werd het programma muzikaal opgeluisterd door de visueel gehandicapte Marinda Wijnen. Haar optreden werd gesponsord door Cardo Artiestenbureau van Pluryn dat zich inzet voor de integratie van gehandicapten in de samenleving.

Na afloop van het officiële programma werd er nog volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om informeel te netwerken met maatschappelijk betrokken ondernemers in de regio.